Nierpunctie, Auto en lift

Vandaag werden we weer gebeld. Tenminste men had gebeld en vervolgens naar mijn mobiel die allebei beneden lagen, terwijl ik druk boven bezig was. Niks gehoord natuurlijk. 😳
Om half 5 kwam ik er achter dat er twee berichten op mijn “mobiele voicemail” stonden.
De eerste was van het VUziekenhuis. Sabine staat op de planning voor opname 18 maart. Of ik maar even wilde terugbellen tussen 8 en half 4. Dat lukte toen niet meer natuurlijk.
De tweede was van de Renault dealer dat mijn auto klaar was. Ja, dat redde ik ook niet meer met allebei de meiden al thuis. Nou ja, dat lukt dan morgen nog wel.
Het gaat dus echt snel gebeuren de nierpunctie van Sabine. Had me er niet echt druk over gemaakt. Nu ben ik zelf heel erg makkelijk als het gaat om prikken, operaties of wat voor ingrepen dan ook. Ik zie het altijd wel. Tot voor kort had Sabine een zelfde houding. Op de Poli vond ze het altijd geweldig. Bij de artsen vond ze het gezellig (nog wel hoor). Maar sinds eind vorig jaar begon ze ineens te huilen bij het prikken (en niet zo’n klein beetje ook). Laat het nu precies die priksessie zijn waarbij ze echt ‘héél veel buisjes nodig hebben die betrekking hebben op deze nierpunctie!!! Een jaar geleden zei ze nog: “Jippie, ik krijg een prik”.
Vorige week waren we bij het Technisch spreekuur en zodra we het ziekenhuis inliepen zei ze: “Ik hoef toch geen prik, hè?” Nu hoefde dat gelukkig ook niet, maar donderdag moet ze onder narcose. En ik vrees dat er toch de nodige prikken en vervelende handelingen gedaan moeten worden. Ik hoop dat ze het infuus pas gaan inbrengen als ze al onder zeil is. Ze maakt er gelukkig niets van dat ze een paar dagen naar het ziekenhuis moet. Het scheelt natuurlijk dat ze weet dat één van ons bij haar blijft. Al met al weer een spannende tijd voor onze grote kleine meid.

Mijn auto is een ander verhaal, 😀 maar dat vertel ik morgen of later wel weer. Hij is in elk geval klaar. En de lift komt ook wel want inmiddels ligt Laura alweer te drinken.

2 gedachten over “Nierpunctie, Auto en lift

  1. Op een bepaald moment komt er toch protest he?
    Kunnen ze niet iets door haar drinken doen om haar rustig te krijgen? Hebben wij gedaan toen een van de kinderen een vervelende ingreep bij de tandarts moest ondergaan. Bleek dat hij mooi retrograde amnesie had daardoor, m.a.w. dat hij zich niets meer wist te herinneren.

    Sterkte!

  2. Gerralda gaf ook niets om prikken, dokters, onderzoeken of wat dan ook tot dat ze afgelopen januari in het ziekenhuis is geweest…..nu staat ze heel wat minder toe. Is voor ons iets lastiger maar van haar goed te begrijpen.
    Een kado beloven als alles klaar is helpt bij haar erg goed misschien bij sabine ook wel 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.