SabineSchool

Sabine wordt groot….. en knap ook

Vanmiddag een “10 minuten” gesprekje gehad met Sabines juffen van een kwartiertje of 3.
Waar ik al “bang” voor was kwam inderdaad ter sprake.
Het leerniveau van Sabine is wat hoger dan die van haar kleuterklasgenootjes. Voor de zomervakantie zei de psychologe al dat als Sabine zo doorging met haar ontwikkeling dat ze dan na de volgende zomervakantie wel naar groep 3 zou kunnen. (e.e.a. met een grote armslag omdat Spinakinderen nog wel eens tijdelijk stilstaan in hun ontwikkeling).

Nou ja, eerst maar eens afwachten wat ze in haar nieuwe klasje doet, dacht ik. Ze was toen tenslotte nog maar 4. Maar ja, ze begon zo te “schrijven” en te lezen dat ik er toch wel in mijn achterhoofd even rekening mee hield, dat groep 3 zich misschien toch zou aandienen.
Nu is Sabine emotioneel gezien nog behoorlijk jong en instabiel. Ze hoeven maar op de verkeerde manier naar haar te wijzen of de waterlandertjes komen. En behoorlijk heftig ook! Dus het is een beetje dubbel. Ik vind het best moeilijk.
Ik wil haar absoluut niet laten stagneren in haar ontwikkeling. Maar ja, groep 3 was in mijn ogen toch al een hele grote stap vooruit voor een meisje van 5.
Maar zoals de juf al zei, om haar nog anderhalf jaar te laten aanmodderen beneden haar niveau zou ook zonde zijn.
Nu hadden ze wel al wat ideeën die mij ook wel aanspraken. Er zijn diverse leerwegen bij Heliomare.
Eventueel zou ze gedurende haar officiële kleuterperiode in groep 3 van een lagere leerweg kunnen, zodat ze wel al de leerstof, maar in een langzamer tempo krijgt aangeboden. Ik voel daar wel wat voor.
Ik ben ook wel in een jubelstemming omdat mijn meisje toch eens even heeft laten zien wat ze kan (en wat ik al die tijd intuïtief had aangevoeld). Maar toch een beetje dubbel, want wie ben ik nu om haar die laatste anderhalf jaar lekker spelen te ontzeggen. We hebben het er al eerder over gehad met elkaar en we laten haar natuurlijk doorgroeien, maar het blijft best moeilijk vind ik.
Ook hebben we het nog even over “regulier” gehad. We zaten ook weer behoorlijk op één lijn. We vinden allemaal dat Sabine er nu sociaal-emotioneel nog niet rijp voor is en ook qua hoeveelheid therapie zit ze in de komende paar jaar nog beter hier, maar als ze zelf wil en de therapie-frequentie wat is gedaald moet het wel goed kunnen.
Maar dat is van later zorg.
In elk geval weer een kleine mijlpaal in haar leventje!

Een gedachte over “Sabine wordt groot….. en knap ook

  1. Wow wat een goed nieuws, maar je staat inderdaad voor een moeilijke keus. Doe wat voor je gevoel goed is om te doen.
    Ik hoop dat er nog veel mijlpalen mogen komen maar dat geloof ik wel bij haar…..zo kanjer 8)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.