Update 21 april

Gisteren is er weer een hoop gebeurd.

Haar pijnmedicatie is gehalveerd. Het schijnt te werken, pijnstilling werkt nog genoeg en ze is beduidend minder suf.
We hebben haar met veel moeite overgeheveld op het anti-decubitus-bed, maar het ligt lekker zegt ze. Ze heeft gisteren wel een kwartier met haar benen uit het bed gebungeld. In het begin was ze steeds duizelig, maar later ging het prima. Ze zat los, alleen tegen het bed geleund en dat ging heel goed. Zo kon ik even foto’s maken;).
Na het slapen kwam ik erachter dat haar middelvinger van de hand waar het infuus inzit blauw was. Verpleegkundigen erbij, hij leek nog goed te werken en geen verdikte hand. Eigenlijk wilden ze hem voor de zekerheid vervangen, maar dat veroorzaakte dikke tranen. Wat wil je na die keer met 3 infuus-misprikken. Dus we besloten het gewoon af te wachten. Hij zit er nog steeds in. Vinger blijft natuurlijk blauw.
‘s Middags vlak voor ik weg ging bleek haar ondermatje kleddernat te zijn. O jee als dat de sling maar niet is. Maar ik had het gevoel dat het geen urine was. Haar zakje zat gewoon vol en het was ook niet gelig, terwijl haar urine vrij geconcentreerd is de laatste tijd. Toen ik weg was is Dr. van der Horst nog even geweest en die dacht dat het misschien hersenvocht was. Het bleek dat er vrij veel hersenvocht in haar buik was gezien tijdens de operatie. De drain werkt dus nog goed, maar het hersenvocht wordt blijkbaar niet goed door het lichaam opgenomen???? Ze zou ook vrij veel bloedverlies hebben omdat ze de sling vaginaal hebben gemaakt. Dus ik neem maar aan dat daardoor het hersenvocht is gekomen. Op een andere manier zou ik wel een beetje gek vinden.
Vandaag kreeg ze een kleurstof ingespoten in de superdepuub zodat ze kunnen nagaan waar het vandaan komt al dat vocht, maar ze doen er toch verder niets aan voorlopig (een half jaar?) Ik heb nog niemand gesproken, maar het gaasje was dan wel blauw van onderen, maar de vloeistof op het matje was nog zo kleurloos als het maar kan. Goed teken hoop ik.
Gisteravond mocht ze weer iets eten, een bakje vanillevla en een crackertje. Vanmorgen een beschuitje die er weer even hard uitkwam, maar dat was meer als gevolg van de paracetamol die ze nu oraal kreeg. Als alles goed gaat vandaag is ze misschien vanavond van het infuus af en de pijnstilling. Ze heeft maar 1 keer gedrukt vanmorgen en ze heeft heerlijk gelachen. Sven bracht ons volkomen onverwacht een bezoekje vanmorgen rond half 11 en hij is om half 2 weer vertrokken. Toen moest ze echt even slapen van mij, al wilde ze dat niet, ze vond het veel te gezellig

Ze krijgt nu trouwens ook dridase, tegen blaaskramp, dat schijnt ze gisteren ook te hebben gehad. Ik hoop dat dit een tijdelijk verhaal is, die rotzooi en dat dat niet vanaf nu ook bij haar dagelijkse medicatie komt.

Qua sufheid is het echt een wereld van verschil met de afgelopen dagen. Ons echte eigen meissie begint zich weer een beetje aan ons te vertonen. Heerlijk!!!

Een gedachte over “Update 21 april

  1. Jeetje wat kan er dan veel gebeuren in korte tijd….ik hoop dat ze snel haar infuus kwijt kan. Fijn dat de pijn medicatie al gehalveerd is, ik hoop dat ze het snel kwijt zal zijn en dat alles wat er nu gaande is snel zal herstellen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Update 21 april

Gisteren is er weer een hoop gebeurd.

Haar pijnmedicatie is gehalveerd. Het schijnt te werken, pijnstilling werkt nog genoeg en ze is beduidend minder suf.
We hebben haar met veel moeite overgeheveld op het anti-decubitus-bed, maar het ligt lekker zegt ze. Ze heeft gisteren wel een kwartier met haar benen uit het bed gebungeld. In het begin was ze steeds duizelig, maar later ging het prima. Ze zat los, alleen tegen het bed geleund en dat ging heel goed. Zo kon ik even foto’s maken;).
Na het slapen kwam ik erachter dat haar middelvinger van de hand waar het infuus inzit blauw was. Verpleegkundigen erbij, hij leek nog goed te werken en geen verdikte hand. Eigenlijk wilden ze hem voor de zekerheid vervangen, maar dat veroorzaakte dikke tranen. Wat wil je na die keer met 3 infuus-misprikken. Dus we besloten het gewoon af te wachten. Hij zit er nog steeds in. Vinger blijft natuurlijk blauw.
‘s Middags vlak voor ik weg ging bleek haar ondermatje kleddernat te zijn. O jee als dat de sling maar niet is. Maar ik had het gevoel dat het geen urine was. Haar zakje zat gewoon vol en het was ook niet gelig, terwijl haar urine vrij geconcentreerd is de laatste tijd. Toen ik weg was is Dr. van der Horst nog even geweest en die dacht dat het misschien hersenvocht was. Het bleek dat er vrij veel hersenvocht in haar buik was gezien tijdens de operatie. De drain werkt dus nog goed, maar het hersenvocht wordt blijkbaar niet goed door het lichaam opgenomen???? Ze zou ook vrij veel bloedverlies hebben omdat ze de sling vaginaal hebben gemaakt. Dus ik neem maar aan dat daardoor het hersenvocht is gekomen. Op een andere manier zou ik wel een beetje gek vinden.
Vandaag kreeg ze een kleurstof ingespoten in de superdepuub zodat ze kunnen nagaan waar het vandaan komt al dat vocht, maar ze doen er toch verder niets aan voorlopig (een half jaar?) Ik heb nog niemand gesproken, maar het gaasje was dan wel blauw van onderen, maar de vloeistof op het matje was nog zo kleurloos als het maar kan. Goed teken hoop ik.
Gisteravond mocht ze weer iets eten, een bakje vanillevla en een crackertje. Vanmorgen een beschuitje die er weer even hard uitkwam, maar dat was meer als gevolg van de paracetamol die ze nu oraal kreeg. Als alles goed gaat vandaag is ze misschien vanavond van het infuus af en de pijnstilling. Ze heeft maar 1 keer gedrukt vanmorgen en ze heeft heerlijk gelachen. Sven bracht ons volkomen onverwacht een bezoekje vanmorgen rond half 11 en hij is om half 2 weer vertrokken. Toen moest ze echt even slapen van mij, al wilde ze dat niet, ze vond het veel te gezellig

Ze krijgt nu trouwens ook dridase, tegen blaaskramp, dat schijnt ze gisteren ook te hebben gehad. Ik hoop dat dit een tijdelijk verhaal is, die rotzooi en dat dat niet vanaf nu ook bij haar dagelijkse medicatie komt.

Qua sufheid is het echt een wereld van verschil met de afgelopen dagen. Ons echte eigen meissie begint zich weer een beetje aan ons te vertonen. Heerlijk!!!

Een gedachte over “Update 21 april

  1. Jeetje wat kan er dan veel gebeuren in korte tijd….ik hoop dat ze snel haar infuus kwijt kan. Fijn dat de pijn medicatie al gehalveerd is, ik hoop dat ze het snel kwijt zal zijn en dat alles wat er nu gaande is snel zal herstellen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.