Sinterklaasje…en zo

De afgelopen weken (vooral week) staat volledig in het teken van die goede oude Sint en zijn geschminkte helpertjes.
Laura is helemaal hyper. En dan niet in positieve zin. Ze haalt meer streken uit dan ooit en luistert slechter dan een jaar geleden. Ik word er af en toe horendol van.

Als we schoentje hebben gezet staat ze al voor vijven beneden om te kijken en maakt Sabine wakker om de resultaten bekend te maken. Met als gevolg dat Sabine bekaf is. Laura lijkt er weinig last van te hebben, maar gezien haar gedrag zal dat wel xc3xa9xc3xa9n van de gevolgen zijn. Vorige week zaterdag heeft ze zomaar een stuk van haar haar afgeknipt. Ik heb het, achteraf gezien valt het alles mee, nog kunnen redden, maar ik dacht echt dat het nu wel een kort koppie zou worden. Echt een vrij dikke pluk van een cm of 8 had ze te pakken aan de zijkant van haar hoofd. En ze doet van alles, snoep en koekjes pikken, op de tafel tekenen evenals op haar buik en ze krijst en gilt erop los als het niet naar haar zin gaat. En ik weet het allemaal niet eens meer wat allemaal nog meer.

Ik heb nogal een drukke weekjes achter de rug. Ook erg leuk allemaal, maar het was wel een beetje veel. Maandag als een speer aan de slag in huis, want dinsdag "moest" ik helpen versieren bij Sabine op school en daarna moest ik thuis blijven voor de uitslag van de rxc3xb6ntgenfoto’s.
Die kreeg ik uiteindelijk donderdag pas omdat ik net Laura uit school ging halen toen ze belde, maar okxc3xa9! Alles was eigenlijk goed. Geen afwijkingen aan de knie te zien en de heupen liggen nog hetzelfde uit de kom als in 2005. Dus raadselachtig waar de pijn vandaag komt. De reci is opnieuw afgesteld en vreemd genoeg heb ik haar deze week niet over de pijn gehoord (ook niks over gezegd, want slapen honden maken we niet wakker ;)) Dus dat hou ik even in de gaten. Kan best zijn dat daarmee het probleem is opgelost. Woensdag een beetje op adem gekomen en donderdag mocht ik helpen met brooddeegpietjes en -sintjes kleien op school bij Laura. Dat hebben we geweten. Om 10 uur begonnen we met het deeg maken, maar door de verf die er nog doorheen moest werd het allemaal veel te klef. ‘s Morgens deden we het met alle jongste kleuters dus die zaten meteen met vreselijk vieze handen met kledderklei er aan. Met een noodgang meer meel er door heen gemixt, maar dat was wel ff zweten, hahaha. ‘s Middags met de oudste kleuters en dat was een heel stuk relaxter. Die waren al een stuk zelfstandiger en verzonnen zelf wat ze deden. Daarna de kledderzooi weer opgeruimd en afgewassen. ‘s Middags ook nog met de meiden naar een verjaardag en toen had ik het ook wel een beetje gehad allemaal, zeg! Vrijdag mocht ik mee met de school van Sabine naar "waar is het Paard van Sinterklaas" in Cine World. Erg leuk allemaal. Mijn zwager werd 50 en daar zijn we ‘s middags naar toe gereden met zijn allen. De meiden waren om half 8 daar al gesloopt en ik ben met ze naar huis gegaan. Edwin is nog even gebleven.
Zaterdag was Edwin met Jos een trap naar het nieuwe zoldertje aan het plaatsen en ben ik met de meiden bezig geweest. Natuurlijk ook weer tijd om Pietjes van ze te maken.

Dat was dan allemaal de week voor vorige week. Afgelopen week voor cadeaupiet gespeeld en allerlei gedoe wat ik allemaal niet eens meer weet.

Afgelopen weekend was zaterdag Sint bij Edwin op zijn werk waar Sabine "flink aan het denken" is gezet. ("zijn snxc3xb3r zit in zijn mond"). Daarna kwamen Ben, Hilde en Robin eten. Dat was erg gezellig en behoorlijk laat geworden voor de meiden. Gisteren hadden we twee verjaardagen. Bij Michelle zijn we met zijn allen geweest. Maar op de terugweg was het heibel in de auto en janken, allemaal van vermoeidheid. Dus we besloten dat Edwin maar even alleen naar Sten zou gaan. Sabine was het daar helemxc3¡xc3¡l niet mee eens, maar toen ze eenmaal achter de tv zat en het "Feest van Sinterklaas" op de tv was. En we kwamen regelmatig in beeld en xc3xa9xc3xa9n keer Sabine en Laura wel hxc3xa9xc3xa9l goed! Dansend met de Piet voor het podium. Ik heb het opgenomen met de video hoop dat de kwaliteit een beetje goed is als ik het kopieer naar de pc. Daarna zijn Sabine en ik aan de slag gegaan met de surprise die ze voor een klasgenootje moet maken. En toen was het wel weer even genoeg voor het weekend.

Donderdagavond was ik in de Balustrade omdat Marlies, de vriendin van mijn neef optrad met haar band. Het was supergaaf! En heel gezellig. Ik heb vreselijk gelachen en ze droeg ook nog eens alle Billy Idolsongs aan me op.:D Zeer vereerd hoor!!!!

Compilatie van alle foto’s hieronder.

4 gedachten over “Sinterklaasje…en zo

 1. pffff Dinie wat een week zeg!
  weet jij van voren nog wel of je van achteren nog leeft?
  wel leuke dingen allemaal maar als je dan ook nog zo’n handenbindertje erbij hebt die zelf voor kapster speelt…..
  Doe je het deze week verder even kalmpjes aan?

 2. Jemig, wat een week,pas je op dat je niet in elkaar stort als deze drukke dagen voorbij zijn.
  Leuke foto’s weer, heb jij veel foto’s van jezelf met sinterklaas en pakjesavond?
  Ik zal eens kijken wat ik nog heb liggen van heel veel jaren geleden. Goh, wat kan een mens oud worden, kijk maar naar de sint. 😉

 3. Ohhhh wat zie ik? Een tand er uit? Hihi ziet altijd zo leuk uit he.

  Wat leuk zeg dat jullie zo goed op beeld waren bij Feest van Sinterklaas. Nou een keer niet in de krant maar meteen op de buis hahaha.

  Hoe is het nou trouwens met de kids, is het nou iets rustiger nou Sinterklaas achter de rug is? Hier was het altijd goed te merken en “feest” tot half januari. Dan was het weer heeeeeerlijk rustig hahaha 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.