Eerste schooldag

Gisteravond ging Laura blij slapen want vandaag mocht ze voor het eerst naar school. Vanmorgen had ze er reuze veel zin in. We waren een half uur te vroeg klaar (en dat is heel bijzonder bij die kleine smurf). In de school vond ze het allemaal geweldig. Totdat ze er over ging nadenken dat ik weg zou gaan. En toen liet ze me niet meer los. Ik ben er even bij gebleven bij het voorstelrondje op Laura haar stoel met haar op schoot. Toen gingen we met de juf haar tasje uitpakken en het afscheid was daar. Dikke tranen van Laura, pijn in mijn hart. Ze krijste gelukkig niet zoals ze kan, maar ik ga dan echt niet lekker weg. Ik heb nog even door het raam gegluurd en ze zat redelijk rustig met een prutlipje bij de juf op schoot. Dus dat gaat vast goed. Maar ik zal blij zijn als ik echt hoor dat ze ook snel weer lekker is gaan spelen. Ik ben echt een watje geworden. Kinderen maken van hun ouders een hoopje emotionele nat-ogen. 😉

8 gedachten over “Eerste schooldag

 1. Sommige dingen veranderen nooit he, zoals een eerste schooldag van een grote kleine dreumes met tranen in de oogjes als je weggaat.

  Een hoog aahhhh gehalte, kan me indenken dat je hart zo’n beetje brak, bij zo’n huilend hoopje dat je achter moet laten. Ze heeft vast hele lieve juffies. Nu nog heel snel vriendjes maken.

 2. Wat zijn ze dan al groot en stoer en toch stiekem nog heel erg klein. Ik kan me voorstellen dat je dan met pijn in je hart weg gaat. Voor mij komt dat moment ook snel er weer aan.

  Groetjes, Marleen

 3. Wat zijn ze dan al groot en stoer en toch stiekem nog heel erg klein. Ik kan me voorstellen dat je dan met pijn in je hart weg gaat. Voor mij komt dat moment ook snel er weer aan.

  Groetjes, Marleen

 4. En hoe bevalt het Laura op school?
  Hier hebben ze deze week en volgende week nog vakantie…
  Jeremy gaat alweer naar groep 8 en Justin nar groep 5! waar blijft de tijd he?

 5. hmm dacht echt dat ik een berichtje hieronder had achtergelaten, maar niks staat er…
  Hoe is het afgelopen met Laura haar eerste dag ???

  Thyrza mag al snel ook voor het eerst Misschien deze week al !

  groeten Lous

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.