Rolstoelwiel afgebroken

Oude foto maar wel hetzelfde wiel ;)

Wat een relaí wandel-bezoek-aan-zieke-oma-alie-uurtje moest worden werd zodra we bij oma aankwamen meer een stressmiddag. Ik stond met Laura in de wc en zij zegt dat mijn mobiel gaat. Vervolgens gaat hij nog een keer en aan de andere kant de telefoon van oma. Edwin was gebeld door Heliomare, dat een rolstoelwiel van Sabine was afgebroken. Pffff wat nu. Dit was nog niet eerder gebeurd. Ten eerste kon ze nu niet met de bus mee terug dus ik moest haar in ieder geval ophalen.  Ondertussen Welzorg gebeld. Zowaar kreeg ik meteen iemand aan de lijn. Dat heeft wel eens ruim een half uur geduurd. Maar goed niet dat het meteen op rolletjes liep want ik zou teruggebeld worden door de collega en dat was na een uur en een kwartier nog niet gebeurd. Om een lang verhaal kort te maken (na ja kort) morgen komen ze langs on de rolstoel te bekijken en, indien mogelijk, te maken. De Quick Release-as was afgebroken. De technische dienst was stomverbaasd. Maar het is toch echt zo. Ik heb hem bij mijn ouders geparkeerd want morgen ben ik de hele dag op Heliomare om te helpen bij de kerstlunch. Stom toeval dan kan ze in ieder geval gewoon mee. We zetten haar dan maar in de paardzitstoel van school daar zitten ook wieltjes onder alleen kan ze dan zelf geen kant op. Voor buiten spelen heeft ze gelukkig ook nog haar fiets. Ik hoop dat ze hem kunnen maken anders kan ze dus donderdag niet naar school en dan waarschijnlijk vrijdag ook niet. Maar goed een heel geregel en gedoe. Thuisgekomen moesten we natuurlijk ook nog de minipizza’s in kerstmodel maken en moest ik nog de spinazieschotel afmaken. Dat is niet gelukt, we eten nu na het zwemmen. Want ja, Sabine moest ook nog zwemmen. De laatste keer dit jaar. Laura en ik zijn maar niet meegegaan. Ik ben benieuwd hoe Edwin dat allemaal redt zonder de rolstoel. Het gebeurt me niet zo heel vaak maar voelde me erg opgefokt en gestresst vanmiddag. Mijn "het-komt-allemaal-best-goed-houding" was voor mijn gevoel eventjes verdwenen. Ik hoop dat we binnekort een nieuwe rolstoel mogen aanvragen. Ze heeft deze nu twee jaar. Nog niet zo heel lang dus maar van af het begin vond ik hem niet zo als de vorige. Slingeren van het wiel en lang niet zo soepel en goed als die kleine Kid-do. Er zijn gelukkig ook andere redenen om een andere rolstoel aan te vragen. Tenminste; hopelijk kan dat niet met provisorische aanpassingen.

7 gedachten over “Rolstoelwiel afgebroken

 1. Nee idd het komt nooit uit. Een nieuwe aanvraag duurt van indienen tot leveren ongeveer een half jaar denk ik. Kan eerder maar ook wel eens later. Maar voordat ik tot aanvraag overga moeten we (de therapeuten en wij) eens om de tafel zitten wat voor haar gewenst is mbt zoveel mogelijk zelfstandigheid (in en uit klimmen en transfers maken). Dus voordat dat gebeurt is het in elk geval al 2007.

 2. Jeetje! Balen zeg! Ik hoop niet dat Sabine gevallen is toen dat wiel afbrak 🙁 Ik kan me voorstellen dat je je even flink %^&*( voelde. Hebben ze op school geen reservestoeltje te leen voor haar? Voor in ieder geval deze week?
  Zo word je maar weer even met je neus op de feiten gedrukt hoe afhankelijk je van zo’n ding bent he?! Sterkte ermee..
  Maar voor morgen; veel plezier jullie! 😉

 3. Wat een rotstreek dat haar rolstoelwiel kapot is, hoe is dat mogelijk? Je hoeft het trouwens niet opnieuw aan te vragen, want het valt onder reparatie, maar ja zo snel hebben ze niet de quick release zoals Sabine heeft. Ze kunnen deze er wel even afhalen en een gewone quickrelease erop zetten. Kan ze lekker in haar eigen stoel feesten.
  En de wvg maar vragen; wat doen ze toch met die rolstoelen? LEVEN en GENIETEN!:D

 4. @Abby- NEe gelukkig viel Sabine niet. HEt was in de klas en de ergotherapuete had het heel snel door en ze bleef ook “hangen” op haar “antikiepwielen”.
  Thuis zit Sabine bijna niet in de rolstoel ze zitschuift door het huis en speelt op de grond, maar om naar school te gaan en naar buiten is hij idd onmisbaar.
  @Peggy-ja hoe komen ze d’r op om af te breken hxc3xa8? ;). Ik weet wel dat dit een reapratie is maar ik wil een nieuwe omdat dit vanaf het begin niet zo een goede was. En ik kan het helaas niet gooien op de te zware belasting van haar armen omdat dit hele lichte wendbare stoelen zijn en ik wil er zeker weer een van dit merk. Ik denk dat ze misschien toch wel een QR van deze hebben omdat het een redelijk gangbare rolstoel is voor kinderen. MAar goed volgens Welzorg was het errug vreemd dat een QR afbrak bij de schroef omdat die dingen loeisterk schijnen te zijn. Mijn vader had nog wat QRetjes in de schuur liggen, ik denk van zijn racefietsen van vroeger (hij kan niet meer heel goed praten) Maar die pasten niet.Volgens hem kon de schroef die afbrak in de bevestiging nog wel eruit maar ik zou niet weten hoe. Het was glad afgebroken. Maar die monteurs weten het vast.

 5. Hoi Dinie,

  Potverdorie zeg!

  gelukkig lees ik net dat Sabine niet is gevallen maar wel erg vreemd dat die bout afbreekt…

  en een vervangende rolstoel duurt natuurlijk een hele tijd voor je die thuis hebt?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.