Zwemdiplomaperikelen

Het "certificaat/diploma-probleem" is vandaag uitgelegd. Een deel van me begrijpt de reden volkomen maar een ander deel vreet toch aan me. Ze kan zwemmen als een meermin maar omdat ze bepaalde beperkingen heeft krijgt ze dus geen diploma.
De "baas" van het zwembad heeft uitgelegd dat zij het niet aandurven om een echt diploma A uit te reiken aan Sabine omdat er in het afgelopen jaar heel veel kinderen met een diploma zijn verdronken en zij niet de verantwoording aandurven om een kind als Sabine een diploma te geven.
Mijn grootste bezwaar was niet het verschillende papiertje maar meer de mogelijkheden (of eigenlijk onmogelijkheden) die het schept. Officieel zou zij nu gewoon in het diepe (en ook op school in het zwembad) bandjes om moeten. En dat vind ik een groot bezwaar. Sabine redt zich prima zonder bandjes en ik vind het ook niet goed voor haar eigenwaarde als zij nu terug zou moeten naar "af". Maar goed daarop zei de beste man dat niemand die de lijst van afgelegde proeven ziet haar met bandjes laat zwemmen. En het belangrijkst": ze kan ook op voor het certificaat van diploma B. Ze vertelt namelijk tegen iedereen dat  ze nu wel even snel haar lintjes voor het B gaat halen. En ik zou het wel heel sneu vinden als dat niet had gekund. Het is zelfs zo dat Edwin haar nu zelf mag "trainen" voor B. klik voor groterHet is een kwestie van de borstcrawl beter onder de knie krijgen want dat is eigenlijk het enige dat ze niet goed kan. En heel veel aan de meters werken. Conditie opbouwen en langer onder water blijven. Ik heb daar het volste vertrouwen in. Ik heb nu ook vrede met de situatie hoor. Ik weet toch wel wat voor waterratje onze griet is.
Vandaag is ze ook de klassen rond geweest met haar diploma’s en kreeg van een hoop mensen een sticker of een felicitatie.

4 gedachten over “Zwemdiplomaperikelen

  1. Ook al is de uitlege dan enigzins begrijpelijk het blijft niet leuk, vooral omdat ze zo goed zwemt en een echt waterratje is. Maar gelukkig kan ze verder met haar diploma B en ik weet zeker dat ze dat ook gaat halen! 🙂

  2. Tjonge wat is er weer een hoop gebeurd in jullie leventje……Kan merken dat ik door de warmte weing kom langsurfen…

    En zo te lezen is ze beretrots op haar prestatie…..GOED ZO Klasse meid…..Ik heb 2 diploma’s en kan (vindt ikzelf) er niet zoveel van…..Ik ben niet zo’n waterratje ….

  3. Als er dan toch niemand haar tegenhoudt als ze haar certificaat zien als ze zonder bandjes zwemt, dan snap ik eigenlijk niet waarom ze haar “gewone” A niet krijgt :S Maar gelukkig heeft Sabine (en jij!) er vrede mee en daar gaat het tenslotte om! Maar ik kan het me goed voorstellen dat het je niet lekker zit. Dit gaan we met Mika vast ook nog krijgen …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.