Dinie

Nieuwe Bril

15 jaar geleden heb ik na veel aandringen van Edwin en na een vreemd ritje in de regen ’s nachts*, mijn ogen laten testen.*(We kwamen terug van een etentje en ik wist niet precies hoe ik moest rijden en Hannie zegt tegen mij: “Bij die lantarenpaal moeten we links”. Mijn reactie: “Lantarenpaal?????” “Welke lantarenpaal? ” )
DIe bril heb ik alleen maar opgehad met autorijden en dan eigenlijk alleen nog maar als ik op onbekend terrein borden moest lezen overdag, of als het donker schemerig, regenachtig was. Ik kan me 1 keer herinneren dat ik hem opdeed voor de tv en dat was met de EK vorig jaar.
Maar goed, Edwin had het idee dat mijn ogen erg achteruit waren gegaan.
Integendeel; ze waren vooruitgegaan, hahaha. Wettelijk gezien hoef ik niet eens een bril op in het verkeer, maar mijn ogen verschillen onderling wel aardig. De een is +0.25 en de ander -0.75 en dan ook nog cilindrisch wat afwijkingen.
Maar goed, die ouderwetse oude frikkenbril kan nu weg.
De zonnebril had ik al eens laten vervangen 3 jaar geleden en toen vond men al dat het een overjarig model was. Nu twee hypermoderne brilletjes, ze worden steeds kleiner.
Ik moet zeggen dat ik niet echt een brillengezicht heb.

Een gedachte over “Nieuwe Bril

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.