Vakantie

Back in town again


Ja, ja daar zijn we weer.
Terug van weggeweest van een heerlijk afwisselende vakantie.
De heenreis verliep vlot, de bus rijdt als een trein en nog redelijk zuinig ook voor zo’n bakbeest.
Na een uurtje rijden moest Laura spugen. Even dacht ik dat ze, net als ik vroeger, wagenziek was. Maar gelukkig was het een eenmalige actie .
Zaterdag om een uur of 6 waren we op de camping. Mooie grote tent en de bedden sliepen prima maar het tweepersoonsbed van 1.20 was toch wel erg krap.
De tweede nacht bleek dat het eigenlijk altijd koud is ’s nachts in de bergen. Brr.
Het meer waaraan de camping ligt (Lac de Vouglans) was prachtig zo ongewoon prachtig blauw/groen. Het strandje leek wel een “Bountystrandje”. Helaas wel erg scherp zand. Veel scherpe steentjes. Voor Laura hadden we waterschoentjes maar Sabine had heel wat wondjes op de achterkant van haar benen.
Jammer genoeg was het zwembad (zelfs het peuterbadje) stervenskoud.
We hebben xc3xa9xc3xa9n keer gezwommen daar. Het meer was iets warmer maar Sabine hield het niet lang vol in het water. Gelukkig wel op het water, we hadden een opblaasboot met peddels gekocht.
Verder was het erg gezellig. Een paar mooie dagen een paar zozo dagen en ook een paar flinke regen dagen gehad. Het was daar blijkbaar niet voor niks zo prachtig groen.
Het was een heel mooie omgeving. We zijn nog een dagje (tijdens de regen) naar het meer van Genxc3xa8ve gereden. Prachtige weg door de bergen daarheen. In Genxc3xa8ve rondgereden toen weer terug naar la tour de Meix.
De kinderen vermaakten zich prima op de camping, maar voor ons was het toch wel aanmodderen en in zo’n tent heb je voor het verzorgen van Sabine toch wel weinig privacy. Ook misten we het stromend water heel erg. De waterkoker voor het spoelwater liet de eerste keer al de stoppen doorslaan dus hebben we elke ochtend maar een emmer water gehaald bij de sanitaire unit.
Dus op zich beviel alles prima en hebben we een reuze vakantie gehad, alleen praktisch gezien was het niet zo handig. Ook het douchen van Sabine was elke keer een hele toer. Ze hadden wel een invaliden douche. Daar hadden ze een verhoging gemetseld waarop ze kon zitten tijdens het douchen. Alleen het afdrogen ging niet zo makkelijk en aankleden werkte al helemaal niet dan.
Dus zette ik haar maar op een handdoek in de rolstoel en dan met mijn wikkeldoek erom heen naar de tent waar we haar verder afdroogden en aan konden kleden. Laura kon lekker in “bad”. Dat had ik afgekeken. Men stopte de kids gewoon in de (hand)wasbakken en dat was ideaal.
Helaas paste Sabine daar niet in. Ik had de grootste moeite om het zand tussen haar billen e.d. vandaan te spoelen.
Sabine maakte lekker contact op de camping en Laura had een buurvriendje waar ze mee ruziede om fietsjes en speelgoed, maar waar ze ook mee stond te swingen in de bosjes .
We hebben nog een boottochtje gemaakt op het meer met een radarboot. Dat was niet zo’n goed idee. Laura was niet te houden en zelfs Sabine verveelde zich na een kwartier al. Het was ook vrij saai. Na anderhalf uur waren we weer terug en helemaal gesloopt.
We hebben op nog een regenachtige dag een tripje gemaakt naar de stuwdam van het meer waaraan wij lagen. Mooi hoor. Sabine was erg onder de indruk
We zijn uiteindelijk een dag eerder vertrokken want het zou die dag gaan regenen en we besloten dat we dan beter in de bus dan in de tent konden zitten.
We reden om 5 uur Luxemburg uit en dachten na een uurtje in Belgixc3xab een hotelletje te gaan zoeken. Helaas hebben we twee uur in de file gestaan. Uiteindelijk hebben we om 8 uur een hotel gevonden in Bastogne en daar sliep Edwin met de meiden in een tweepersoonsbed en ik in het eenpersoons ernaast Maar eerst moesten we nog gaan eten. Om 10 uur zat Laura boven op Edwin paardje te rijden en hield ze iedereen wakker. Om een uur of 10 reden we weer en om half 3 waren we thuis.
In de vakantie was (peet)tante Rie van Edwin overleden. We waren net op tijd terug. Vanavond zijn we naar de avondwake geweest en morgen is de begrafenis.
Met oma Alie gaat het nu weer iets beter maar de knie was gaan ontsteken en ze heeft vreselijk uitslag van de antibiotica die ze had gekregen. Het lijkt wel mazelen. Ik schrok ook erg van de onstoken knie. Ze heeft erg veel pijn gehad de afgelopen weken. Ze heeft gelukkig nog wel (met veel moeite in de auto van Paulien) afscheid kunnen nemen van haar zus. Morgen gaat Edwin met haar naar de begrafenis toe.
Nou ik heb weer genoeg gelogd na twee weken afkicken zou ik zeggen. Welterusten maar weer!

4 gedachten over “Back in town again

  1. Hee Dinie, gelukkig ben je er weer! 😀 Ik miste je verhalen al. Lijkt me idd wel lastig op zo’n camping praktisch gezien, dat is ook waarom ik eigenlijk dat niet met Mika wil doen. Maar jullie hebben het goed naar jullie zin gehad zo te horen en de bus is gelijk vertrouwd na zoveel kilometers 😉 Welkom thuis!!

  2. Gecondoleerd met jullie tante Dinie. Maar wat een leuke foto’s allemaal zeg en een leuke vakantie ondanks de dingen die jullie misten. Fijn dat jullie weer terug zijn. Knuf van Anita en haar kanjertjes

  3. Zo aan de foto’s te zien hebben jullie wel genoten. ’t is idd wat behelpen op een camping dat zelfde probleem hadden wij ook op de boot maar ach het is niet zo vaak vakantie….als ik ze dan zie genieten dan weet ik weer waarom we het doen.
    Nog gecondoleerd met jullie tante.
    Fijn dat jullie terug zijn….het was zo stil in logland 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.