Sabine

Nieuwe spalken, reci en wat allemaal nog meer…

Geplaatst

Oef, ik ben helemaal gesloopt;). Naar het VU, winkelen, naar Heliomare, weer winkelen, pffffff…..
Vanmorgen met Sabine haar nieuwe spalken en aangepaste reciprocator opgehaald.


Maar klaar waren we toen nog echt niet. Want de schoenen die bij de spalken moeten komen konden we pas bestellen als de spalken er waren (gelukkig hadden we om half 3 een afspraak met de orthopedisch schoenmaker) en er moeten ook nog schoenen om de spalken xc3xa9n de reci samen. Dat vergt nog weer een (paar) maatje(s) meer. We waren dus weer naar het Stadshart van Amstelveen gereden (het wordt bijna een traditie). Helaas kon Edwin nu niet met ons lunchen. Wij hebben in de auto een broodje gegeten, want we hadden het veel te druk met winkelen. Uiteindelijk daar nog niet geslaagd voor schoenen. Alles is te smal of te hoog gesloten.
Sabine heeft megakleine voetjes (maatje 24-25) voor een zesjarig meisje. Helaas zijn ze wel breed en heeft ze ook een hoge wreef. Daarbij zijn ze (vermoedelijk door mindere doorbloeding) ook vrij dik. Om twee uur waren we al op Heliomare en vol vreugde stormde Sabine haar klas in. Iedereen dolenthousiast alsof ze haar weken niet gezien hadden. Zo schattig! Toen we bij de schoenmaker kwamen kwam ook de revalidatiearts even langs en die vond het blijkbaar een beetje onzin dat Sabine semi-orthopedische schoenen om haar spalken kreeg omdat ze toch niet liep, hij was voor gympies. Ik hield vrij star voet bij stuk, kon het gelukkig ook onderbouwen. Wat moet ze toch met gympies maat schuit. Ik had gympen maat 31(!) gekocht alvast op de bonnefooi voor over de spalken en de reci (helaas te krap)
Dus die had ze nu om de spalken heen. De maat van de spalken (met 2xc3 3 cm extra lengte) was gemeten door de schoenmaker, bijna maat 29. (al ruim 4 maten groter dan haar voetmaat en dan nog gympen van nog 2 maten groter dragen, ja me neus, dat bemoeilijkt niet alleen het kruipen maar ik wil gewoon dat ze er normaal uit ziet. Ze heeft deze keer roze schoenen uitgezocht, echte meidenschoenen. Zo zie je hoe een kind verandert in een paar jaar. De vorige keer zocht ze stoere blauwe uit. Over drie weken kunnen we ze showen. Ze zijn wel leuk!
Ik ben niet helemaal tevreden over hoe de reci nu zit. Door de nieuwe schalen zitten de verhoudingen wat anders en ik ben benieuwd wat de fysio’s er van vinden. Ik vind dat hij te weinig steun biedt aan haar heupen, haar uiteindelijk meest zwakke plek voor het lopen. Nou ja, we wachten af. Ik bel volgende week voor een afspraak over drie weken als de schoenen er zijn. Dan gaan bij Kamer en van Zaanen zelf eens goed kijken hoe hij “loopt”.
Toen we bij Heliomare vandaan kwamen moesten we natuurlijk nog achter de schoenen voor over de reci aan, want anders had ze morgen niet kunnen lopen. Nou, da’s gelukt hoor. Mooie roze basketballers bij Scapino vandaan en wat een giller; maatje 30, een maat kleiner dan de andere gympen alleen een halve cm langer en wat ruimer in de breedte. Welke maat is goed:?;). Nou ja, ze kan weer lopen morgen.

5 gedachten over “Nieuwe spalken, reci en wat allemaal nog meer…

  1. Bij jullie gaat zoiets dus ook niet een twee drie. Even een verandering en je steekt er weer mega veel tijd in. Wel leuke sportieve schoenen heeft ze nu.

  2. Gelukkig heeft ze nu echte meisjesgympen, ik vind ze helemaal geweldig. Maar meis wat een werk voor je dat allemaal voor elkaar hebt. En dan loop ik te zeuren over de schoenen voor Nick die aangepast gaat worden. sorry.

  3. Dat geeft toch nix, ieder heeft zo zijn eigen dingetjes en ach we zijn weer voor twee jaar klaar. En Sabine gooit niet met bloemkool, hahaha (Laura wel πŸ˜‰ en ook met andijvie, spaghetti, maar dat zal nick ook wel doen ) πŸ˜• Die gympen zijn trouwens niet semi-orth. hoor

  4. Tanja, ik vergeet weer te @-en maar goed, ja jij weet het maar al te goed, al heb ik het idee dat er bij jullie nog veel meer fout gaat bij al die “gasten”.

  5. Ja soms gaat hier van alles fout maar vandaag weer al een positief iets…..de laarzen zijn binnen…..maar wel op mijn oude adres :?…….gelukkig zit onze zaak daar nog πŸ˜€

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.