Laura kruipt, staat, loopt aan de hand en rolt om

Gaat dat hard of niet. Het is me er eentje hoor.
Sinds een weekje of twee kruipt Laura nu. Ze is nu 9 maanden en bijna een week oud. Ze kruipt wel heel vreemd. Met haar linkerbeen naar binnen en haar rechterbeen naar buiten lichtelijk gestrekt met haar voet op de grond.
Edwin zitschoof altijd vertelde oma Alie en beschreef toen precies de manier waarop Laura kruipt. Edwin met zijn kont op de grond en zij met haar knie op de grond. Grappig.

Als of het nog niet genoeg is dat ze overal (en dus echt overal) aankomt en heen kruipt, is madammeke ook nog even gaan staan en als je haar bij de handen pakt gaat ze ook nog stappen. Ze kan er geen genoeg van krijgen. En Sabine….. die is toch zo trots op haar kleine zusje. Ze vertelt tegen iedereen die het horen wil wat Laura allemaal al kan. Geen haar op haar hoofd is jaloers of verdrietig dat zij dat niet kan. Ik hoop toch echt dat dat zo blijft.
Ik merk wel dat ze ook op haar manier mijlpalen neerzet. Maar daar krijgt ze een heel apart logje voor.

Nou ja Laura is best een snelle tante, ze zwaait op commando en weet al precies wat ze wil maar wat andere kinderen al vrij rap doen (van rug naar buik rollen) heeft ze dus nu pas ontdekt. Grapjas, loopt haar eerste pasjes voordat ze kan omrollen

Een gedachte over “Laura kruipt, staat, loopt aan de hand en rolt om

  1. Hallo…..
    Wat een lees en kijkwerk. Tja ben er ook even tussenuit geweest. En wat heeft Sabine veel weg van haar mama als ik de foto’s zo bekijk. Ik hoop dat het met je vader weer wat beter gaat!
    En Laura is dus een echte meid. Zij bepaalt zelf de volgorde wel. Lisa leerde pas kruipen toen ze bijna twee was. Ze was echter 8 maanden toen ze stond en 9 maanden toen ze begon te lopen. Met 12 maanden deed ze het helemaal zelfstandig. Niet geheel volgens het boekje maar alles kwam toch op haar “knietjes” terecht.

    Wel fijn dat Sabine niet jaloers is op haar zusje. Want dat zijn toch hele moeilijke gevoelens om in goede banen te leiden. En complimentjes aan Sabine, ze is een hele kunstenares, ze maakt echt prachtige schilderijen.

    Groetjes
    Annelies

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.