Straatfeest

Dit jaar waren wij met nog twee andere buurstellen aan de beurt om het straatfeest te organiseren.
Het thema was gauw gevonden: "Olympische spelen". Die waren net een week bezig als ons straatfeest zou plaatsvinden dus heel actueel.
Daarop konden we mooi de entourage, eten en outfits baseren.
We hadden allemaal chinese kleding aan, ik was er al voordat het begon uitgescheurd (nee, het zat niet te strak, lag aan de kwaliteit van het satijn!!!!). En na het actief begeleiden van het spelletje pindatennis was mijn split ook tot shockerend hoog uitgezegen. maar goed, ik wijk af van het algemene….

Voor de kids hadden we 7 spelletjes, een quiz met chinese petjes voor allemaal, een smerig spelletje koek- en snoephappen waarbij ze eerst uit een bak water moesten snoepen en daarna uit een bak meel…Wat een zooitje.

We hadden de mazzel een sponsor te hebben die alle drank verzorgde. Broer van Ronald, bedankt! (iedereen even een verzekering afsluiten bij http://www.adviesburo-molenaar.nl/)

Daardoor konden we een heleboel leuk extra dingen organiseren en de prijs voor de deelnemers behoorlijk laag houden.
Ik twijfel even wat nu het hoogtepunt van de avond was. Het sumoworstelen of de karaoke? Het was allebei een giller. Bijna iedereen heeft zich in de sumo-pakken geworsteld. En menige buur was niet weg te slaan bij de microfoon. Om half 3 hebben we met geweld het karaokegedeelte bexc3xabindigd. Wat een feest.
Om 1 uur was het gros van de straat nog aanwezig en meestal is het dan al aardig uitgedund. Het was supergezellig!
Ook de kinderen hebben genoten van alle spelletjes, pindatennis, citroenhockey, snoepjes zuigen, ballengooien, blokken bouwen, ringwerpen en bekers schieten met waterpistool. Aan het eind mochten ze allemaal op het podium staan en kregen ze een medaille en een certificaat. Allemaal kleine winnaars. In het begin hadden we een fakkel verstopt en de vinder mocht het olympisch vuur ontsteken.

Hier een paar indrukken van het feest. En een filmpje waarmee we de karaoke afsloten

2 gedachten over “Straatfeest

  1. Dinie en karaoke, dat zou ik wel eens willen horen, heb niet zo lang geleden singstar op de playstation gedaan met een vriendin, lache….Wat een avondturen hebben jullie weer beleefd en zo te zien barste jullie ook weer van de creativiteit, prachtig die buikschildering van je zus en het geboortekaatje! Van harte gefeliciteerd overigens met jullie nichtje, mooi meisje. Ik ben weer helemaal bij met jullie verhalen, heb Barcelona inmiddels ook hoger op mijn lijstje van “steden die ik graag nog zou willen zien” staan. We moeten maar gauw weer eens een avondje catan afspreken, kunnen we bijkletsen i.p.v. lezen. Groetjes, Astrid

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.